Modelbouw Steen kits

 | 

Vuurtorens

Volgende >>


AE1250 La Herradura lighthouse 1:75 kit


Aedes Ars

Artikelcode: AE1250AE1250  La Herradura lighthouse  1:75 kit
La Herradura lighthouse  Item: 1250

Het monument en zijn geschiedenis

De naam komt overeen met dezelfde naam als die van de baai, de haven en het landhuis in haar omgeving.
Het is gelegen in een oude wachttoren die bekend staat als Punta de la Mona, binnen het arrondissement van Almuñecar, Granada, Spanje.
Deze toren werd gebouwd tijdens het bewind van Felipe II, net als de meeste markeringen in het gebied, en die een complex netwerk van torens vormde die met elkaar communiceerden door middel van vuur- en rooksignalen om te waarschuwen voor de inval van mogelijke vijanden en navigatiehulp te bieden 's nachts. Volgens kronieken uit die tijd was de werking zo perfect dat elke invasiepoging van de Berbers onmiddellijk overgebracht werd naar de steden waardoor er tijd was om troepen voor te bereiden.
Dit systeem vormde een rudimentaire telegraaf, de effectiviteit is duidelijk aangetoond door het gedurende vele jaren ononderbroken gebruik. De verantwoordelijken waren aanvankelijk militairen, voorlopers van de latere vuurtorenwachters.
De vorm van de toren is een afgeknotte kegel van kalksteen metselwerk en kalkmortel met betegelde keramische lagen metselwerk. De belangrijkste afmetingen; 11,20 meter hoog, 8,80 m voetdiameter en 5,75 m diameter bij de kroon.
De renovatie van de toren voor het weer in gebruik nemen als vuurtoren begon in 1989. De belangrijkste kenmerken van La Herradura Lighthouse zijn: nominale bereik 15 mijl, het lichthuis bevindt zich op 141 mtr boven de zeespiegel, 14 m boven land, lichtsterkte van 20.000 kaarsen, signaallichtcyclus om de 5 seconden.

Almuñecar, Spain - C. XVI 
Schaal: 1/75
Aantal onderdelen: 1.500
Moeilijkheidsgraad: 4/10
Afmeting in mm: 200 x 200 x 265
Euro 39.98

Aantal