0536 Elbjorn ijsbreker

1:75 kit Billing Boats

0536  Elbjorn ijsbreker
0536  Elbjorn ijsbreker
0536  Elbjorn ijsbreker
Euro 195.50 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode0536
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
0536  Billing Boats Elbjorn

Beschrijving

De  was als ijsbreker actief in de Deense wateren van 1954-1996 tot een explosie van de dynamo zodanig veel schade veroorzaakte dat reparatie niet rendabel zou zijn geweest.
Maar gelukkig belandde het schip niet op de schroothoop maar werd omgebouwd tot drijvend museum / restaurant en is afgemeerd in de haven van Aalborg.

Het model is in schaal 1:75 en ontworpen voor redelijk gevorderde bouwers.
De bouwdoos bestaat uit een gegoten plastic romp en bevat alle andere plastic en houten onderdelen die nodig zijn om het model te voltooien, inclusief het beslag (bv. positie lichten, ankers, reddingsboeien etc.), schroefassen en schroeven.

Het model kan aangedreven worden door twee 500-600 gelijkstroommotoren, uitgestuurd door tenminste een 30 A regelaar (afhankelijk van het motortype) en twee 6-7 2-3S LiPo of NiMH batterijen met een capaciteit van 3-5000 mAh.

Voor de basisbesturing is in beginsel een twee-kanaals besturing voldoende (vooruit, stop, achteruit en roerfunctie), voor het gebruik van meer functies (licht, geluid enz.) is een multi-kanaal RC systeem vereist.

Schaal 1:75
Lengte [mm] 690
Breedte [mm] 165
Hoogte [mm] 360

Klik hier voor het downloaden van een kopie van het instructieboek 1.

Deze bouwdoos bevat alle houten onderdelen, beslagwerk, tekeningen en Nederlandse bouwbeschrijving. Exclusief lijm, gereedschap en verf.

Er worden voor houten schepen vaak de volgende toebehoren gebruikt bij het bouwen: UHU Hart voor het te lijmen houtwerk, secondenlijm voor alle overige onderdelen, hobbyklemmen en een hobbymesje om het hout te bewerken.

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review