0730 Esmeralda Sail Training Ship

1:100 kit Billing Boats

0730  Esmeralda Sail Training Ship
0730  Esmeralda Sail Training Ship
Euro 387.50 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode0730
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
0730  Esmeralda Sail Training Ship

Dit schip is het zesde dat de naam Esmeralda draagt. Het eerste was het fregat Esmeralda veroverd op de Spanjaarden bij Callao, Peru, door admiraal Lord Thomas Alexander Cochrane van de Chileense marine, in een gewaagde inval in de nacht van 5 november 1820.
Het tweede was het Corvette Esmeralda van de Chileense marine dat, tegen een overmacht, tijdens een gevecht tot zinken werd gebracht op 21 mei 1879 bij de Slag van Iquique. Deze gebeurtenissen markeren belangrijke mijlpalen voor de Chileense marine en de naam van het schip gaat gepaard met waarden van moed en opoffering.

De bouw van dit schip begon in Cádiz, Spanje, in 1946. Ze was bedoeld om het Spaanse nationale opleidingsschip geworden. Tijdens haar bouw in 1947 werd de werf waar ze werd gebouwd getroffen door een katastrofische explosie, waardoor het schip zwaar werd beschadigd en de werf op de rand van faillissement terecht kwam. Het werk aan het schip werd tijdelijk stopgezet. In 1950 begonnen Chili en Spanje onderhandelingen om schulden van Spanje, als gevolg van de Spaanse Burgeroorlog, met Chili te verrekenen met goederen. De nog niet voltooide Esmeralda zou hier deel van uit kunnen maken. Chili accepteerde het aanbod en het schip werd formeel overgedragen aan Chili in 1951. Het werk wordt voortgezet op het schip. Ze werd uiteindelijk te water gelaten op 12 mei 1953 voor een publiek van 5000 mensen. Zij werd gedoopt door mevrouw Raquel Vicuña de Orrego met behulp van een fles verpakt in de nationale kleuren van Spanje en Chili. Ze werd opgeleverd als een vier-mast topzeilschoener aan de regering van Chili op 15 juni 1954 met Captain Horacio Cornejo Tagle als kapitein.

Schaal: 1/100
Hoogte: 56
Lengte: 113
Breedte: 14

Deze bouwdoos bevat alle houten onderdelen, beslagwerk, tekeningen en Nederlandse bouwbeschrijving. Exclusief lijm, gereedschap en verf.

Er worden voor houten schepen vaak de volgende toebehoren gebruikt bij het bouwen: UHU Hart voor het te lijmen houtwerk, secondenlijm voor alle overige onderdelen, hobbyklemmen en een hobbymesje om het hout te bewerken.


Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review