AE1002 Bisagra new Gate

1:220 Kit Aedes Ars

AE1002  Bisagra new Gate
AE1002  Bisagra new Gate
AE1002  Bisagra new Gate
AE1002  Bisagra new Gate
Euro 62.25 *Prijzen zijn inclusief btw *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeAE1002
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
Bisagra new Gate Item: 1002

Het monument en zijn geschiedenis

Het Puerta Nueva de Bisagra (nieuwe poort) ligt in de provincie Toledo, in Spanje.
De Puerta Nueva (nieuwe) genoemd, om het te onderscheiden van zijn homoniem, "la Vieja" (oud).
Ze zijn beide van Arabische afkomst, maar alleen in de Nueva zijn nog enige Arabische kenmerken te vinden als de naam Bisagra, of "Bib-Shala "of" Puerta de la Campiña "(poort naar het land) en de typische hoefijzervorm bogen in het interieur.
De buitengevel staat tussen twee ronde torens, het bovenste deel in ashlar metselwerk. De toegangspoort, gevat in gehouwen natuursteen, opent in het midden. Daarboven valt het keizerlijke wapen van de stad op, het is bekroond door een fronton. Achter de buitengevel is een binnenplaats en een gebouw met vierkante torens, ramen en torens met polychrome tegels.
Over de geschiedenis van voor de restauratie in 1550 is niet veel bekend. Er is bewijs dat de Nueva door Alfonso VIII van Castilië werd toegekend aan de nabijgelegen kerk van Santiago del Arrabal in de 12e eeuw.
De verbouwing van de gebouwen was het gevolg van de noodzaak om de route tussen de stad en het nieuw gebouwde ziekenhuis van San Juan Bautista te verbeteren, ook wel het ziekenhuis van Cardenal Tavera genoemd.
Het was architect Alonso de Covarrubias uit Toledo die leiding gaf aan de verbouwing, die liep tot het midden van de 16e eeuw, toen onder de regering van Felipe II.

Bisagra new Gate
Item: 1002
Toledo - Spain - C. XV
Schaal: 1/220
Aantal onderdelen ca.: 7.000
Moeilijkheidsgraad: 7.5/10
Afmeting (Mm.): 330 x 430 x 300Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review