AE1006 Almansa castle

1:350 Kit Aedes Ars

AE1006  Almansa castle
AE1006  Almansa castle
AE1006  Almansa castle
Euro 76.75 *Prijzen zijn inclusief btw *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeAE1006
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
Almansa castle Item: 1006
Het monument en zijn geschiedenis

Dit fort staat in de stad Almansa, in de provincie Albacete in Spanje.
Almansa Castle, het meest prestigieuze kasteel in de regio Castilla la Mancha ligt hoog op een steile heuvel, de Cerro del Aguila. Het spectaculaire silhouet boven Almansa geeft een harmonieus beeld van het werk van de natuur en het werk van de mens.
De oorsprong van Almansa Castle stamt uit de Almohaden periode waarvan de karakteristieke vorm van de bouw met lemen muren tot op de dag van vandaag nog zichtbaar is.
Het kasteel ging door verschillende handen tot het in de 15e eeuw werd overgedragen aan Juan Pacheco die als tweede markies van Villena veel van de verbouwingen doorvoerde ter verbetering van de verdedigingswerken.
Vanaf de 16e eeuw verslechterde de toestand van Almansa Castle, net als veel andere Spaanse kastelen. Eerst in 1952 begon men met de restauratie van het kasteel en de directe omgeving.
De oostelijke sector van de Cerro del Aguila heeft steile hellingen die bijna ontoegankelijk zijn, de andere kant heeft glooiende hellingen. Het kasteel heeft twee verdediginsringen, gevormd door halfronde torens en kantelen muren.
Het onderste gedeelte heeft twee toegangsdeuren, een aan elke kant in de vestingmuur. Vanaf de vestingmuur is met een steile trap de tweede ring te bereiken waar in het midden de majestueuze toren staat. Deze vierkante toren heeft een gotisch kruisgewelf met stenen ribben. Op het bovenste deel van de toren is een terras met kantelen dat bereikt wordt met een wenteltrap uitgehouwen in de rotsen in een gotische stijl.

Almansa castle
Item: 1006
Almansa - Spain - C. XIII
Schaal: 1/350
Aantal onderdelen ca: 3.600
Moeilijkheidsgraad: 7.5/10
Afmeting (Mm.): 250 x 510 x 315


Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review