AE1007 Loarre castle

1:200 Kit Aedes Ars

AE1007  Loarre castle
AE1007  Loarre castle
AE1007  Loarre castle
AE1007  Loarre castle
AE1007  Loarre castle
AE1007  Loarre castle
Euro 90.99 *Prijzen zijn inclusief btw *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeAE1007
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
Loarre castle  Item: 1007
Het monument en zijn geschiedenis

Het kasteel van Loarre ligt dicht bij de stad met dezelfde naam, in de Huesca Province, 30 kilometer ten oosten van de hoofdstad, in de westelijke Pyreneeën.
Het is de oudste en belangrijkste romaanse burcht in Spanje.
Tussen 1015 en 1023, gaf Sancho III van Navarra opdracht tot de bouw van het koninklijke gebouw, de kapel en de Queen's Tower, de parade grond en militaire kwartieren en de residentie voor de bedienden op de ruïnes van een Romeins kasteel. Na zijn dood voegde Ramiro I de Keep toe, 22 meter hoog en van waaruit men kan genieten van het uitzicht over de hele regio, het dal van "Hoya de Huesca". Na een tijdelijke bezetting door de moslims werd het uiteindelijk heroverd door Sancho Ramírez die het fort uitbreidde en versterkte.
Het ommuurde perceel beslaat een hectare grond wat een idee geeft van de grootsheid en grootte. De muur heeft een vierkante toren en zes onregelmatig geplaatste cirkelvormige. Tussen twee van deze ronde torens bevindt zich de toegangsdeur.
Binnenin komen we een vierkante Albarrana torenbrug. Na de steile klim bereiken we de hoofdingang van het gebouw die versierd is met prachtige romaanse kapitelen, de Kings Gateway.
De Keep heeft vijf verdiepingen met de nog steeds waarneembare verdedigingswerken.
Aan de binnenkant van het kasteel is de 12e-eeuwse Romaanse kerk van Santa Maria, gebouwd op een rechthoekig crypte en met een halfronde apsis met tongewelf. De kerk in te bereiken via de crypte van Santa Quiteria, ook binnen het fort gelegen.
Een wandeling rond het kasteel is een aantrekkelijke tour langs torens, door gangen en onder halfronde bogen tot het Koningin Balkon bereikt is van het koninklijk paleis.

Loarre castle
Item: 1007
Loarre - Spain - C. XI
Schaal: 1/200
Aantal onderdelen: 8.600
Moeilijkheidsgraad: 8.5/10
Afmeting (Mm.): 530 x 650 x 300

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review