AE1008 Del Monte Castle

1:150 Kit Aedes Ars

AE1008  Del Monte Castle
AE1008  Del Monte Castle
AE1008  Del Monte Castle
AE1008  Del Monte Castle
Euro 90.99 *Prijzen zijn inclusief btw *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeAE1008
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
Del Monte castle  Item: 1008
Het monument en zijn geschiedenis

De Castel del Monte ligt in het district van Andria in de provincie Bari (Puglia), Italië.
Het is gelegen op de top van een heuvel op 540 meter hoogte, zichtbaar vanuit een groot deel van de provincie Bari.
We weten niet of de bouw van het Castel del Monte is afgerond vóór de dood, in 1250, van de opdrachtgever, keizer Frederik II, omdat het enige document dat bewaard is gebleven dateert uit 1240: een decreet van de 28 januari 1240 verzonden door de diezelfde Frederik II van Riccardo di Montefuscolo die opdroeg tot het leveren van bouwmateriaal voor het "castrum". Dit werd dicht bij de "Sancta Maria de Monte" gebouwd (het Bendictine klooster dat inmiddels is verdwenen) in de buurt Andria.
In het Castel del Monte valt de uniciteit van Zwabische architectuur te bewonderen, waarbij men in diverse stijlen bouwde: het classicisme van een Romeinse triomfboog, cisterciënzer gotische stijl van de structuren en decoratieve elementen en de invloed van de Romaanse en geïmiteerde Arabische architectuur. Alles past bij elkaar in een onherhaalbaar "unicum".
De rijkdom van de binnenkant van het kasteel maakt het waarschijnlijk dat het alleen werd gebruikt als een keizerlijke residentie.
Het is al vaak opgemerkt, gezien het gebrek aan defensieve elementen en de bijzondere architectonische kenmerken, dat Castel del Monte is ontworpen als een plek voor entertainment, waar de keizer de valkenjacht kon beoefenen en zich wijden aan het observeren van de sterren met zijn astronomie gasten. Maar het is ook mogelijk dat het kasteel bedoeld was als een tempel voor meditatie en voor het verspreiden van kennis, een plek voor samenkomst van wijze mannen en neofieten van verschillende religies. De ontwerper van dit monument wilde een bericht achter laten aan het nageslacht over alle kennis van dit tijdperk.
Tijdens de Angevine dynastie werd het gebruikt als gevangenis en later werd het de locatie voor prachtige Koninklijke bruiloften.
Het werd eeuwen verwaarloosd, een toevluchtsoord voor bandieten en het kostbare marmer werd er uit geroofd tot het werd herontdekt in 1900. Het ligt prachtig in het omliggende platteland met bossen zo ver als het oog kan zien en in het noorden de zee als achtergrond.
Het grondplan van het kasteel, de binnenplaats en de 8 hoekige torens is achthoekig. Het paleis is een voorbeeld van een authentieke mathematische studie, met het getal acht als de basis en alles in symmetrie. Een kroonlijst loopt rondom het midden van de buitenwand, als markering van de scheiding tussen de twee binnenste verdiepingen.
De 16 kamers met een trapezium vorm zijn bedekt met Franse invloeden, gotische gewelven die leiden naar de prachtige binnenplaats. De torens worden gebruikt als service centers met bijvoorbeeld de valkerij toren met een kooi voor de roofvogels, de trap, de sanitaire voorzieningen en de reservoirs voor het regenwater.
Het buitenoppervlak is in Trani steen met uitzondering van de boog en de decoratieve elementen op de buitenkant die van Brecha Rosada zandsteen zijn. Dezelfde steen werd gebruikt in de kamers van de eerste verdieping. De ooit aangebrachte mozaïeken werden helaas gestolen.
De originaliteit en het mysterie van haar oorsprong en gebruik geeft het iets "magisch" dat leidt tot een verdieping van kennis van de traditionele gebruiken.
Het is te beschouwen als een menselijke topprestatie, als een zichtbare synthese van een keizerlijke macht die het Romeinse Rijk voor eeuwig wilde laten duren met deze architectuur van licht en steen.

Del Monte castle
Item: 1008
Andria - Italia - C. XII
Schaal: 1/150
Aantal onderdelen ca.: 9.300
Moeilijkheidsgraad: 8.5/10
Afmeting (Mm.): 400 x 400 x 210

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review