AE1009 Caesar tower

1:170 kit Aedes Ars

AE1009  Caesar tower
AE1009  Caesar tower
AE1009  Caesar tower
AE1009  Caesar tower
Euro 90.99 *Prijzen zijn inclusief btw *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeAE1009
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
Caesar tower  Item: 1009
Het monument en zijn geschiedenis

De Tour Cesar (Caesar's Tower) staat in Provins (Seine-et-Marne, Frankrijk) en is het hoogst gelegen gebouw van de stad die op een heuvel is gebouwd met een aantal prachtige vergezichten op het Brie Plateau.
Een legende over de oorsprong van Provins dateert uit de Romeinse tijd. Volgens deze legende zou de grote toren van Provins zijn gebouwd door Julius Caesar.
In werkelijkheid werd de toren gebouwd in de 12e eeuw onder het bewind van Henry de liberale (1152-1183). Het is zeker dat Caesar's Tower al bestond voor 1137, omdat het wordt genoemd in een brief van Thibaud II, waar hij de toren aanwijst als de grens voor de markten van de Champagne.
Alhoewel de toren voor verschillende doeleinden gebruikt is, o.a. als gevangenis, is de essentiële rol een militaire geweest onder namen zoals "the King's Tower", "the Grand Tower" and "the Prisoners' Tower".
Later, in de 15e eeuw, slaagden de Engelsen er in de controle over de Toren van Provins over te nemen en werd hij in een slechte staat achtergelaten. Het was in het begin van de 17e eeuw, dat de toenmalige burgemeester, François de Beaufort, besloot het gebouw te herstellen en werd er een nieuw dak op geplaatst.
De basis van het gebouw is omgeven door een zware gemetselde verdedigingsmuur, toegevoegd door de Engelsen rond 1432. Deze staat bekend onder de minachtende naam "Pâte aux Anglais".
Het heeft een vierkante plattegrond aan de basis die overgaat in achthoekig op halve hoogte (het is de enige "donjon" met deze eigenschap), geflankeerd door vier torentjes.
Binnen werd een grote gewelfde zaal gebruikt als een opslag voor militaire administratie.
Op de bovenste verdieping, een andere hal van dezelfde afmetingen maar een hogere, genaamd de "bewakers" hal ", was het communicatiecentrum van de Toren.
Vanaf hier leiden trappen naar de benedenzaal, de gouverneurs kamer en de borstwering.
De kerkers waar de gevangenen werden opgesloten worden bereikt door nauwe gangen die zich binnen de muren bevinden.
De "Pate aux Anglais" evenals de bewakers zaal, de gouverneurs kamer en de andere secties zijn tot op de dag van vandaag te zien.
De toren was overdekt in 1554 en de installatie van de klokken, die afkomstig waren uit de klokkentoren van de kerk van Saint-Quiriace, werd uitgevoerd in 1689.
Dit alles maakt Provins een van de mooiste middeleeuwse complexen in de omgeving van Parijs. De stad is opgenomen als een UNESCO World Heritage Site.

Caesar tower
Item: 1009
Provins - France - C. XII
Schaal: 1/170
Aantal onderdelen ca.: 8.250
Moeilijkheidsgraad: 8/10
Afmeting (Mm.): 400 x 500 x 415Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review