AE1010 Foix castle

1:170 kit Aedes Ars

AE1010  Foix castle
AE1010  Foix castle
AE1010  Foix castle
AE1010  Foix castle
AE1010  Foix castle
AE1010  Foix castle
Euro 90.99 *Prijzen zijn inclusief btw *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeAE1010
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
Foix castle  Item: 1010
Het monument en zijn geschiedenis

Het Château de Foix is een kasteel dat de stad Foix in het Franse departement Ariège domineert. Een belangrijke toeristische site en bekend als een centrum van de Katharen. Het is in de XIXe eeuw door het Franse Ministerie van Cultuur bestempeld als historisch monument.
Gebouwd op een oudere 7e eeuw fortificatie, is het kasteel bekend sinds 987. In 1002 werd in het testament van Roger I, graaf van Carcassonne, het fort nagelaten aan zijn jongste kind Bernard. In feite werd de familie die heerste over deze streek hier geïnstalleerd om de bovenste Ariège vallei te controleren en toezicht te houden op dit strategisch punt, beschermd achter onneembare muren.
In 1034 werd het kasteel de hoofdstad van het graafschap Foix en speelde het een beslissende rol in de middeleeuwse militaire geschiedenis. Tijdens de twee volgende eeuwen was het kasteel de thuisbasis van graven met verlichtende persoonlijkheden die de ziel van het Occitaanse verzet werden tijdens de kruistocht tegen de Albigenzen. De provincie werd een bevoorrecht toevluchtsoord voor vervolgde katharen.
Het kasteel, vaak belegerd (met name door Simon de Montfort in 1211 en 1212), verzette zich tegen aanval en werd slechts een keer ingenomen, in 1486, dankzij verraad tijdens de oorlog tussen de twee takken van de Foix familie.
Vanaf de 14e eeuw besteedden de graven van Foix steeds minder tijd in het ongeriefelijke kasteel en gaven zij de voorkeur aan het Gouverneurs Paleis (Palais des Gouverneurs). Vanaf 1479 werden de graven van Foix ook de Koningen van Navarra en de laatste van hen, Henri IV van Frankrijk voegde de Pyreneeën toe aan Frankrijk.
Als zetel van de gouverneur van de Foix regio uit de 15e eeuw bleef het kasteel de verdediging van het gebied waarborgen, met name tijdens de godsdienstoorlogen. Als enige van alle kastelen in de regio werd het vrijgesteld van vernietiging op bevel van Richelieu (1632-1638).
Tot aan de Revolutie bleef het fort een garnizoen. Het leven werd er opgefleurd met grote recepties voor haar gouverneurs, met inbegrip van de graaf van Treville, kapitein van musketiers onder Lodewijk XIII en maarschalk Philippe Henri de Segur, een van de Louis XVI's ministers. De Round Tower, gebouwd in de 15e eeuw, is de meest recente, de twee vierkante torens zijn gebouwd vóór de 11e eeuw. Ze diende als een politieke en burgerlijke gevangenis gedurende vier eeuwen tot 1862.
Sinds 1930 geeft het kasteel onderdak aan de collecties van het Ariège departemental museum. Afdelingen over de prehistorie, de Gallo-Romeinse en middeleeuwse archeologie vertellen de geschiedenis van Ariège in de oudheid. Op dit moment wordt het museum heringericht met tentoonstellingen die zicht geven op de geschiedenis van het kasteel en het leven op de Foix ten tijde van de graven.

Foix castle
Item: 1010
Foix - France - C. X
Schaal: 1/170
Aantal onderdelen ca.: 8.250
Moeilijkheidsgraad: 8/10
Afmeting (Mm.): 400 x 500 x 415

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review