AE1251 Serranos's towers

1:180 kit Aedes Ars

AE1251  Serranos's towers
AE1251  Serranos's towers
AE1251  Serranos's towers
AE1251  Serranos's towers
Euro 60.35 *Prijzen zijn inclusief btw *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeAE1251
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
Serranos's towers  Item: 1251

Het monument en zijn geschiedenis

De Serrano Towers maakte deel uit van de ambitieuze ommuurde wijk woorvoor Pedro III de bouwopdracht gaf in 1356. Pere Balaguer was de bouwmeester van het project. Gezien de defensieve aard werd het gemaakt van massief metselwerk versterkt met ashlar en kalksteen uit de steengroeven van Almaguer, Bellaguarda en Rocafort. Het toont alle elementen van de militaire techniek van die tijd, echter zonder een defensief karakter aan de stadkant. De gewelfde secties hebben geen beschermend omhulsel. Dit unieke aspect was geheel in lijn met de wensen van de autoriteiten om te voorkomen dat de torens tegen de stad zouden worden gebruikt door garnizoen troepen of indringers.
Alleen de Torres de Quart geflankeerd door twee torens van aanzienlijke hoogte en van een soortgelijke defensieve aard hebben de eeuwen overleefd.
Het centrale wanddeel boven de halfronde boog van de deur is versierd met een fijn maaswerk van floride gotische stijl waarop de wapenschilden van de stad en het koninkrijk opvallen.
De kamers van de onderste verdiepingen worden gevormd door een gotisch kruisgewelf en de bovenste kamers door een tongewelf versterkt door ribben. Een barbican of battlemented loopbrug vebindt de beide torens op de derde verdieping.
Zonder twijfel is het momenteel een van de meest representatieve monumenten van Valencia, Spanje.

Valencia, Spain - C. XIV
Schaal: 1/180
Aantal onderdelen: 4.600
Moeilijkheidsgraad: 6/10
Afmeting in mm: 245 x 380 x 220

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review