AE1257 Trulli of Alberobello

1:80 Kit Aedes Ars

AE1257  Trulli of Alberobello
AE1257  Trulli of Alberobello
AE1257  Trulli of Alberobello
Euro 54.75 *Prijzen zijn inclusief btw *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeAE1257
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
Trulli of Alberobello  Item: 1257

Het monument en zijn geschiedenis

Een trullo is een klein, oud stenen gebouw bestaande uit een vierkante of ronde basis die een koepel in de vorm van een kegel met een topelement ondersteunt.
De spits, normaal wit en handgemaakt uit steen gesneden, geeft een bijzondere elegantie aan de conische structuur. Ze worden gebruikt om de trullo te versieren en vertegenwoordigen de handtekening van de constructeur. Sommige mensen zeggen dat de betekenis van de spitsen symbolisch is, evenals de illustraties op de koepels. De meest uiteenlopende voorbeelden van trulli zijn te vinden in Alberobello (Zuid-Italië) en opgenomen in de Wereld Erfgoed Lijst.
De trullo is een klein gebouw met weinig licht en zeer weinig ramen en deuren. Elke trullo wordt met de hand gebouwd en de blokken van steen op hun muren werden geplaatst zonder enige vorm van mortel.
Het bijzondere symbool van elke trullo wordt altijd geplaatst op de koepel. De oorsprong van de symbolen zijn niet precies bekend, maar werden alleen geschilderd op prive-woningen als een symbool van een goed voorteken.
Alberobello, Italia
Schaal: 1/80
Aantal onderdelen: 2.800
Moeilijkheidsgraad: 7/10
Afmeting in mm: 410 x 290 x 200

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review