AE1261 Great wall of China

1:100 Kit Aedes Ars

AE1261  Great wall of China
AE1261  Great wall of China
AE1261  Great wall of China
AE1261  Great wall of China
Euro 73.99 *Prijzen zijn inclusief btw *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeAE1261
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
Great wall of China  Item: 1261

Het monument en zijn geschiedenis

Gelegen in het graafschap Huairou, ongeveer 70 km ten noordoosten van Peking, verbindt dit deel van de Grote Muur de Juyongguan Pass in het westen met de Gubeikou Gateway in het oosten. Op een van de best bewaarde delen van de Grote Muur diende het Mutianyu gedeelte als de noordelijke barrière om de hoofdstad en de keizerlijke graven te verdedigen.
De bouw van dit gedeelte begon in het midden van de 6de eeuw tijdens de Qin-dynastie en is ouder dan het deel bij Badaling.
In de tijd van de Ming-dynastie, onder het bevel van generaal Xu-Da, begon de bouw van de huidige muren op de vroegere funderingen waarbij optimaal gebruik werd gemaakt van de massa productie van hoogwaardige bakstenen.

In 1509 werd het Mutianyu gedeelte herbouwd en is tot op de dag van vandaag nog steeds in goede staat. Dit bouwmodel geeft een indruk van het kwalitatief best bewaarde deel van de Grote Muur van China.

Voornamelijk gebouwd met graniet is hij tussen 7 en 8 meter hoog en 4-5 meter breed. Het Mutianyu gedeelte bezit unieke kenmerken in vergelijk met de andere secties: de 22 wachttorens en de bijbehorende trappen zijn verspreid langs de 2.250 meter van de sectie. De drie belangrijkste wachttorens zijn de grootste in het midden en de torens aan elk uiteinde van de sectie.

Zowel de binnen- als buitenwanden van dit deel van de Grote Muur hebben kantelen, zodat de vijand gemakkelijk kan worden aangevallen van beide kanten van de muur, een nogal vreemde eigenschap ook te vinden op andere delen van de Grote Muur.
Tegenwoordig is dit gedeelte van de Grote Muur open voor bezoekers.

Mutianyu, Beijing - China - C. XIV
Schaal: 1/100
Aantal onderdelen: 4.400
Moeilijkheidsgraad: 5/10
Afmeting in mm: 250 x 610 x 240

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review