AE1101 Sant Jaume de Frontanya

1:80 Kit Aedes Ars

AE1101  Sant Jaume de Frontanya
AE1101  Sant Jaume de Frontanya
AE1101  Sant Jaume de Frontanya
AE1101  Sant Jaume de Frontanya
Euro 57.55 *Prijzen zijn inclusief btw *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeAE1101
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
Sant Jaume de Frontanya  Item: 1101
Het monument en zijn geschiedenis

De kerk van Sant Jaume de Frontanyà is gelegen in het dorpje met dezelfde naam, in de Alt Berguedà County, in het noordoosten van Spanje.
Het eerste gedocumenteerde bewijs dat spreekt van deze kerk dateert uit de 11e eeuw, hoewel er vermoeden is van een eerdere aanwezigheid. Het is een van de beste voorbeelden van de Romaanse kunst in Catalonië.
Tussen 1962-1966 werd de kerk onderworpen aan belangrijke restauraties. Later, tussen 1991 en 1993, werden de klokkentoren, de toegangstrap, het roos venster in de gevel, het dak van het middenschip en de kruisgangen gerestaureerd.
De kerk heeft een Latijns kruis als grondvorm met een schip en drie halfronde apsis verbonden met het kruisgangpad. Het schip is overspannen door een tongewelf, versterkt door een hoofd boog. De armen van het kruisgangen hebben ook een tongewelf. Op de kruising van het schip met het kruisgangpad een achthoekige koepel die rust op lateien en bij de kruising met het dwarsschip is een 12-zijdige koepel, uniek in Catalonië, omdat het geen nauwkeurige twaalfhoek is maar eerder een modificatie van de basis achthoek. Het is een van de meest complexe en elegante Romaanse koepels. Hij is versierd met een galerij van blinde ramen en de dakbedekking is piramidale.
De voorgevel is versierd met Lombard arcades, in karakteristieke groepen van vijf en gescheiden door verticale stroken. Boven de deuropening is een rond roosvenster, eerder open als vervanging van het oorspronkelijke vroeg-romaanse raam. De gevel wordt bekroond door een rechthoekige klokkentoren die later werd gebouwd in de 16e eeuw.
De apsis zijn versierd met Lombard bogen, de middelste met een pilaster strip. Voor veel wetenschappers zijn deze apsis uniek door de perfectie, eenvoud en elegantie van hun lijnen.

Sant Jaume de Frontanyà, Spain - C. XI
Schaal: 1/80
Aantal onderdelen: 3.800
Moeilijkheidsgraad: 5/10
Afmeting in mm: 300 x 400 x 220

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review