AE1103 Vilac church

1:100 Kit Aedes Ars

AE1103  Vilac church
AE1103  Vilac church
AE1103  Vilac church
Euro 57.55 *Prijzen zijn inclusief btw *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeAE1103
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
Vilac church  Item: 1103
Het monument en zijn geschiedenis

De kerk van Sant Feliu de Vilac is een bijzonder gebouw, het resultaat van verschillende constructieve periodes. Een groot deel van de eerste constructie bleef bewaard, met name het centrale lichaam waar de beuken werden gebouwd. In het huidige gebouw kan men duidelijk onderscheiden welke sectie deel uit maakt van de Romaanse constructie, een basiliek sectie van drie beuken, gescheiden door bogen, goed geconserveerd tot aan de dag van vandaag. Daarentegen is het voorste deel van de kerk wezenlijk veranderd.
De klokkentoren, gebouwd in de gotische periode, werd ontworpen in de vorm van een zeer solide toren in het verlengde van de middenbeuk. Het gebouw is in uitstekende staat van onderhoud.
Een van de meest opvallende aspecten van de constructie is de doorgang waar de structurele eenvoud en compositorische grofheid worden gecombineerd met matig aangebrachte sier elementen.
De enige aanwijzing die helpt bij het dateren van de bouw van deze kerk is de overeenkomst die hij heeft met de nabijgelegen kerken van Taüll. Met dit in het achterhoofd kunnen we gerust stellen dat de bouw van de kerk van Sant Feliu de Vilac begon aan het einde van het eerste kwart van de 12e eeuw.

Vilac, Spain - C. XII
Schaal: 1/100
Aantal onderdelen: 3.500
Moeilijkheidsgraad: 6/10
Afmeting in mm: 215 x 460 x 280

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review