AE1111 Ottmarsheim Abbey

1:130 kit Aedes Ars

AE1111  Ottmarsheim Abbey
AE1111  Ottmarsheim Abbey
AE1111  Ottmarsheim Abbey
AE1111  Ottmarsheim Abbey
AE1111  Ottmarsheim Abbey
Euro 65.99 *Prijzen zijn inclusief btw *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeAE1111
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
Ottmarsheim Abbey  Item: 1111

Het monument en zijn geschiedenis

De Romaanse kerk van St. Pierre et Paul staat in Ottmarsheim, in het oosten van Frankrijk. Een paar kilometer van Mulhouse is hij gelegen op het grensgebied tussen Duitsland en Frankrijk waar de rivier de Rijn de grens markeert.
Met zijn achthoekige basis imiteert hij de Kapel Palatine d'Aix la Chapelle waar Karel de Grote zijn woonplaats vestigde. De Chapelle Palatine, die werd geïnspireerd door de tempels en heiligdommen van de Romeinse keizers van Constantinopel en Noord-Italië, werd de architecturale referent voor de Ottoonse keizers van de 10e en begin van de 11e eeuw. Het grondplan en de architectuur zijn vele malen gereproduceerd met meer of minder precisie.
L'Abbatiale d'Ottmarsheim is een noodzakelijke monument om de 11e eeuwse Romaanse kunst te ontdekken. De bouwer was Rodolphe d'Altenburg in 1030.
De kerk werd ingewijd in 1049 door paus Leo IX, die uit de Elzas kwam.
L'Abbatiale d'Ottmarsheim is het oudste gebouw in de hele Elzas en nog steeds in een goede staat van onderhoud tussen alle kastelen en oude constructies in het gebied die hoofdzakelijk dateren uit de 12e en 13e eeuw.
De oorspronkelijke plattegrond van het Abbatiale d'Ottmarsheim was simpel: twee concentrische achthoeken verlengd met een toren in het westen en een vierkant koor naar het oosten. Later, in de 15e en 16e eeuw werden twee gotische kapellen toegevoegd, een aan elke kant van het koor. Al deze elementen convergeren naar de centrale achthoek.
Net als de buitenkant is de inrichting zeer sober. Vandaag de dag hebben slechts een paar fresco’s de tijd overleefd. Het is meer dan waarschijnlijk dat het gehele oppervlak van de wanden en het gewelf ooit bedekt waren met deze beschilderingen. De nabijheid van het altaar en de kleinschaligheid van de centrale achthoek creëren een intieme en gastvrije sfeer die, eenmaal binnen de kerk, uitnodigt tot meditatie.

Ottmarsheim, France - C. XI
Schaal: 1/130
Aantal onderdelen: 4.200
Moeilijkheidsgraad: 7/10
Afmeting in mm: 345 x 230 x 235

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review