AE1252 Hercules lighthouse

1:125kit Aedes Ars

AE1252  Hercules lighthouse
AE1252  Hercules lighthouse
AE1252  Hercules lighthouse
Euro 49.85 *Prijzen zijn inclusief btw *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeAE1252
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
Hercules lighthouse  Item: 1252

Het monument en zijn geschiedenis

Het is gelegen in het noorden van het La Coruña schiereiland, in Spanje, zo'n 1600 meter van het centrum van de stad. Het is het oudste, meest illustere en representatieve monument in La Coruña en het belangrijkste onderdeel van de oude verdedigingswerken. Deze oudste Romeinse vuurtoren is nog steeds in gebruik. Volgens de legende was het hier waar Hercules de tiran Gerion onthoofdde en de toren liet bouwen op diens graf.
Het werd gebouwd door de Romeinen in de 2e eeuw na Christus, in de tijd van keizer Trajanus, als een vuurtoren voor de navigatie.
De toren verloor mogelijk zijn maritieme functie tijdens de Middeleeuwen toen het als fort diende.
In de 17e eeuw gaf de hertog van Uceda opdracht aan Amaro Antune tot een architectonische restauratie met als gevolg de bouw van een houten trap die de gewelven kruist tot aan de bovenste deel en de plaatsing van twee kleine torentjes om de bakens te ondersteunen.
Voor het tot z’n definitieve vorm kwam had de toren een prismatisch lichaam met een vierkante basis. De buitenkant hiervan had een stenen muur met twee deuren in het onderste deel met asymmetrische ramen die door liepen tot aan de bovenste verdieping.
Een volledige reconstructie werd uitgevoerd tijdens het bewind van Carlos. Het neo-klassieke werk werd voltooid in 1791 en werd geleid door Eustaquio Giannini. Het heeft momenteel een hoogte van 68 m en drie secties. De derde ondersteunt de glazen cilinder die de lantaarn beschermt.

A Coruña, Spain - C. III
Schaal: 1/125
Aantal onderdelen: 2.800
Moeilijkheidsgraad: 5.5/10
Afmeting in mm: 250 x 200 x 370

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review