Mil-01 Milliput Standaard Putty (Geelgrijs)

113 gr Milliput

Mil-01 Milliput Standaard Putty (Geelgrijs)
Mil-01 Milliput Standaard Putty (Geelgrijs)
Mil-01 Milliput Standaard Putty (Geelgrijs)
Euro 4.50 *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeMil-01
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
Mil-01 Milliput Standard

Eenheid: 113 gr
Kenmerk: epoxy kneedmassa
Geschikt voor: t.b.v. modelleren repareren
Artikelnr.: Mil-01

Milliput is een kneedbare krimpvrije epoxy-massa. Het wordt geleverd in 2 staven van elk 56,7 gram. Het wordt gebruikt voor restauratiewerkzaamheden, modelleren, modelbouw, verlijmen en opvullen van o.a. hout, cement, kunststoffen, glas, keramiek en porselein. De uithardingstijd is afhankelijk van de temperatuur. Bij 20-25°C is de massa steenhard na 2-3 uur. Milliput hardt ook uit onder water en is hittebestendig tot 130°C.

Milliput is een van de bekendste epoxy putty producten om te modelleren. Het materiaal werkt zoals het bekende greenstuff. Milliput bestaat ook uit twee componenten en door deze goed te vermengen (5 min. goed kneden) zal het materiaal langzaam gaan uitharden, waarna het na 3 uur volledig uitgehard is. Door de putty koel, droog en luchtdicht te bewaren blijft het ongeveer 2 jaar bruikbaar.
Als Milliput volledig uitgehard is, kan het gezaagd, geschuurd, geboord, gevijld en geschilderd worden. Advies is wel bij het schuren en zagen om een veiligheidsbril te dragen.

Milliput is naast het prettige gebruik om te modelleren ook een perfecte putty om materialen met elkaar te verbinden. Het hecht zonder moeite aan hout, steen, cement, beton, plastic en zelfs glas, maar het is op zich zelf geen lijm.
TIP: Voor een snelle uitharding kan het materiaal ook in een oven verwarmd worden of uitharden door middelk van het gebruik van een föhn. Op deze manier kan het zelfs al binnen enkele minuten uitgehard zijn, afhankelijke van de dikte van het materiaal. Het kan tot maximaal 130°C weerstaan.

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review