DR06682 SAS Voertuigbemanningen Noord-Afrika 1942

1:35 kit Dragon (12-23)

DR06682  SAS Voertuigbemanningen Noord-Afrika 1942
DR06682  SAS Voertuigbemanningen Noord-Afrika 1942
DR06682  SAS Voertuigbemanningen Noord-Afrika 1942
DR06682  SAS Voertuigbemanningen Noord-Afrika 1942
Euro 21.49 Euro 18.49 *Prijzen zijn inclusief btw *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode06682
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
DR06682 SAS Voertuigbemanningen Noord-Afrika 1942 (Let op alleen figuren)

De beroemde SAS-eenheid van het Britse leger werd in juli 1941 opgericht door David Stirling. Het was een commandomacht die was ontworpen om diep achter de vijandelijke linies te opereren, iets wat het met veel succes deed. Op deze illustratie op de doos was een beroemde oorlogsfoto afgebeeld, genomen in Noord-Afrika, waarop kolonel Stirling in gesprek was met zijn troepen. Door deze zevencijferige set #6682 te introduceren, heeft Dragon er nu alles aan gedaan om modelbouwers de hele foto opnieuw te laten maken, met de eerder uitgebrachte 1/4 ton 4x4-trucks.

De nieuwe figurenset op schaal 1/35 heeft de commandant, kolonel Stirling, als middelpunt, ondersteund door zes andere figuren die in hun speciaal aangepaste voertuigen zitten. De soldaten dragen allemaal de typische SAS-kleding, een potpourri van stijlen en kleding. De plastic figuren geven een waarheidsgetrouwe gelijkenis met de personages op die beroemde foto. Door deze volledige set figuren te combineren met Dragon's voertuigsets kunnen modelbouwers een stukje geschiedenis reproduceren. Of als alternatief zijn de figuren veelzijdig genoeg om te worden gemengd en op elkaar afgestemd om een ​​compleet andere scène te creëren met krachtige SAS-teams die zich door het woestijnzand van Noord-Afrika uitstrekken!

-Beoordelingen-

SAS Vehicle Crews North Africa 1942
Fabrikant: Dragon Models
Schaal: 1/35
Materiaal: Styreen
Serienummer: 6682
Prijs: N.B.

Dragon:
De beroemde SAS-eenheid van het Britse leger werd in juli 1941 gevormd door David Stirling. Het was een commandomacht die was ontworpen om diep achter de vijandelijke linies te opereren, iets wat het met veel succes deed. De illustratie op de doos toont een beroemde oorlogsfoto, genomen in Noord-Afrika, waarop kolonel Stirling in gesprek is met zijn troepen.

Inhoud van de kit
Deze figurenset van Dragon wordt ongebruikelijk geleverd in een van de bovenste openingsdozen van Dragon. De box art, gebaseerd op een bekende foto, is ook al eerder gebruikt, hoewel dit de eerste keer is dat we deze in zijn geheel zien, aangezien Dragon er al eerder verschillende delen van heeft gebruikt voor verschillende voertuigreleases. De cijfers zijn ook al eerder gezien, waarbij er een of twee zijn opgenomen in die voertuigreleases. Nu hebben we ze allemaal samen in één release!
De inhoud van de kit bestaat uit elf kleine sprues, waarvan er vijf zijn. De verschillende onderdelen vormen zeven verschillende figuren, waarbij een enkele enkele spruw de onderdelen bevat die de figuur vormen die David Stirling zelf vertegenwoordigt, of op zijn minst een staande SAS-officier. Zoals je van Dragon mag verwachten, is de vormgeving van de originele figuren fantastisch, de vormgeving helder en scherp zonder flits. Helaas krijgen we nog steeds die koellijnen op de torso's van de figuren, veroorzaakt door differentiële koeling van het styreen zodra de figuren uit hun mallen worden gehaald. Het is een probleem dat andere fabrikanten van figuren hebben overwonnen, en het wordt hoog tijd dat Dragon het probleem oplost.

De instructies die in de set worden meegeleverd, zijn van dezelfde soort die gewoonlijk bij figurensets worden geleverd, dwz een illustratie van de samengestelde figuren, met labels die aangeven welke onderdelen moeten worden gebruikt.

De meer oplettende persoon zal onmiddellijk merken dat er meer dan de vereiste veertien benen of armen in de set zitten. Om meer flexibiliteit mogelijk te maken, zowel voor dit als voor eerdere deeluitgaves, heeft elk van de figuren, afgezien van de staande officiersfiguur, twee verschillende hoofden en twee verschillende sets armen. Daarnaast worden er vier extra paar poten meegeleverd op kleine spruwjes. De instructies geven aan welke je moet gebruiken om de figuren op de doos te bereiken, hoewel veel modelbouwers er natuurlijk voor zullen kiezen om de verschillende onderdelen te mixen en matchen om ze te individualiseren. Zolang niet alle figuren in hetzelfde diorama worden gebruikt, zou er geen probleem moeten zijn!

Alle zes de zittende figuren zijn gebeeldhouwd met de Arabische keffiyeh, waarbij voor elk van de figuren twee enigszins verschillende zijn voorzien. Elke keffiyeh bestaat uit twee delen: een onderste deel dat het gedeelte onder de band voorstelt, en een bovenste deel dat aan de bovenkant is bevestigd. Elke kop wordt ook als apart onderdeel geleverd, waarop de keffiyah-onderdelen passen. Er zijn twee hoofden voorzien voor elk van de figuren, hoewel er niet zoveel verschil is tussen de twee keuzes. Bij een paar ervan lijkt er iets meer baardgroei te zijn, maar om eerlijk te zijn zit er niet zoveel karakter in elk van de gezichten, en de meeste modelbouwers zullen ervoor kiezen om ze te ruilen voor Hornet of andere harsvoorbeelden. Als resultaat van de herhaling op de sprues dragen twee figuren de leren wambuis, twee hebben een overhemd open tot aan hun middel en twee hebben een tunieken die volledig dichtgeknoopt zijn!

De staande officier, gebaseerd op David Stirling, is gebeeldhouwd met een officierspet en een plunjezak, waarvan de naar achteren getrokken capuchon als apart onderdeel is aangebracht voor een beter effect. Hoewel de grootte van de figuur vergelijkbaar is met die van de anderen, althans voor zover kan worden geraden, aangezien het allemaal zittende figuren zijn, is het hoofd van de officier om de een of andere reden iets groter dan die van de anderen?


Conclusie
Het is een uiterst nuttige set, vooral voor de dioramabouwer, en te meer omdat Hornet onlangs een set SAS-hoofden heeft uitgebracht, compleet met baarddetail enz. De koellijnen kunnen worden aangepakt en de koppen kunnen worden verwisseld. Ik ben iets minder zeker van de grootte van David Stirlings hoofd? Ik laat het je weten zodra ik de figuren heb gebouwd!

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review